Tuesday, 21 January 2014

SEBAB ANWAR IBRAHIM TIDAK DIBENARKAN MEMASUKI JEPUN


Note RM1000
Note RM500
Semua masih ingat Tun Mahathir haramkan duit Malaysia note RM500 dan RM1000? Yang lama pasti tahu tapi yang muda ni tak tahu. Tak tahu tu elok lah search cari note RM500 dan note RM1000 tu yang di haramkan oleh Tun M sewaktu Anwar Ibrahim di pecat dari Timbalan Perdana Menteri.

Mengikut sumber, note RM500 dan RM1000 itu disimpan di China dan Jepun oleh Anwar Ibrahim. Jumlahnya adalah sebanyak Thrilion Ringgit Malaysia. Duit siapa lagi kalau bukan duit Anwar Ibrahim dan sekutunya? Jadi sebab utama Anwar Ibrahim mahu ke Jepun mungkin sebab nak berjumpa dengan proksinya yang menyimpan duit tersebut dalam negara tersebut. 

DS Najib Razak tahu pekara ini dan sebelum ini telah mengadakan perbincangan dengan kerajaan Jepun bahawa apa yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim adalah salah dan merupakan satu rompakan ke atas wang Rakyat Malaysia sewktu beliau berkuasa sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Kerajaan Malaysia melalui DS Najib Razak dan kerajaan Jepun bekerjasama dalam pekara ini bagi menidakkan wang RM500 dan RM1000 tidak dibawa pulang oleh Anwar Ibrahim ke Malaysia ataupun disimpan di negara lain.

Kerajaan Jepun memandang serius pekara ini dan atas sebab tersebut kerajaan Jepun melihat Anwaar Ibrahim sebagai satu ancaman Korupsi mata wang dunia dan tidak mahu pengaruh Anwar Ibrahim yang teruk ini merosakkan matawang Yen Jepun.

Mungkin ada yang tak percaya tapi ketahuilah hakikatnya bahawa Anwar Ibrahim adalah Perompak wang Rakyat paling besar dalam sejarah negara. Bayangkan jika Pakatan menang PRU dan mentadbir negara yang mana Anwar Ibrahim Perdana Menteri. Sudah pasti keturunan Anwar Ibrahim akan kaya tak pernah miskin dek kerana note RM500 dan RM1000 yang dirompak Anwar Ibrahim sewaktu beliau menjadi TPM.

Kepada yang nak menyokong Anwar Ibrahim membabi buta diluar sana tu. Sebelum nak salahkan UMNO tu elok lah buat research terlebih dahulu mengenai isu ini. Jangan jadi pentaksub sampaikan mengiyakan apa sahaja cakap Anwar Ibrahim.

0 comments: