100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Wednesday, 18 December 2013

LELAKI DITAHAN POLIS ANJUR MAJLIS PERINGATI PENGGANAS LTTE

Mendiang V. Prabhakaran
KUALA LUMPUR 18 Dis. - Seorang lelaki ditahan manakala enam lagi diminta menyerah diri kepada polis selepas sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang dianggotai mereka menganjurkan majlis memperingati ulang tahun kelahiran pemimpin kumpulan pengganas Pembebasan Harimau Tamil Eelam (LTTE) di Kulim, Kedah Sabtu lepas.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, lelaki itu ditahan pada Isnin lepas di negeri itu dan kini disiasat mengikut Seksyen 4 (1) (a) Akta Hasutan 1948.

Beliau berkata siasatan polis mendapati NGO itu menjemput orang ramai meraikan ulang tahun mendiang V. Prabhakaran, seorang pengganas dari Sri Lanka, dan perbuatan itu dilihat cuba mempengaruhi orang ramai supaya mempercayai kegiatan berunsurkan keganasan.

"Apa kaitan pengganas itu dengan negara kita? Kenapa cuba ajak orang ramai agungkan seorang pengganas?

"Kita lihat ini satu tindakan atau cubaan untuk mempengaruhi atau menghasut rakyat agar percaya kepada kegiatan keganasan di negara ini," katanya selepas menerima sumbangan cek bernilai RM30,000 masyarakat Republik Korea Selatan di negara ini untuk pendidikan anak-anak polis daripada duta negara itu di Malaysia, Cho Byungjae.

Khalid berkata polis tidak membenarkan sebarang usaha yang mengagung-agungkan keganasan di Malaysia.

"Saya nasihatkan NGO di negara ini supaya tidak menganjurkan sebarang majlis yang bertujuan menghasut atau mempengaruhi mana-mana kegiatan pemimpin pengganas," katanya.

LTTE melancarkan perang terhadap kerajaan Sri Lanka selama hampir 26 tahun bagi menuntut negara berasingan untuk kaum Tamil di utara negara itu dan pada 2009, gerakan itu dipatahkan oleh tentera Sri Lanka, dan Prabhakaran terbunuh dalam pertempuran itu.Sumber :
BERNAMA