100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Tuesday, 12 November 2013

BADAR BUAT LAPORAN POLIS BERKENAAN KENYATAAN "Listen Basikal Tua" HINA SULTAN KELANTAN


KOTA BHARU - Timbalan Pengerusi Pertubuhan Barisan Darul Naim Negeri Kelantan, Encik Zakri b. Mohd Zaki telah membuat satu laporan polis berkenaan admin facebook "Listen Basikal Tua" (Wan Muhiddin Asyrafi) yang merupakan seorang aktivis NGO R menghina Tuanku Sultan Kelantan dan juga rakyat Kelantan. Laporan telah dibuat di Balai Polis Kota Bharu pada pukul 2.38 petang tadi.


Admin facebook 'Listen Basikal Tua' telah mengeluarkan satu kenyataan "mazhab melayu kelantan esok akan menyambut hari jadi tuhan mereka...jadi mereka akan menyambutnya secara besar-besaran...duit berjuta-juta akan habis...rakyat-rakyat akan dikerah untuk menari di depannya... ulil amri yg benar ialah seorang ketua yang menghabiskan duit negeri untuk rakyat...bukan menghabiskan duit negeri untuk sambut hari jadinya..mohon allah turunkan bencana kpd penganut mazhab melayu yang sesat ini." jelas menunjukkan dia menghina Sultan dan juga rakyat Kelantan dan menyebabkan orang Melayu di negeri Kelantan membuat laporan polis supaya tindakan akan dikenakan terhadap yang dituduh iaitu Wan Muhiddin Asyrafi pemilik facebook Listen Basikal Tua.

Laporan polis berkenaan Aktivis NGO R menghina Sultan dan rakyat Kelantan juga telah dibuat di daerah Tumpat pada hari ini.