100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Tuesday, 5 November 2013

RAKYAT DUN JABI TERENGGANU TERIMA WANG EHSAN HARI INI.

JABI : Seramai 4,468 penduduk DUN Jabi menerima sumbangan Wang Ehsan sebanyak RM300 setiap seorang pada hari ini (6hb), esok (7hb) dan 10hb November ini.

Adun Jabi, Mohd Iskandar Jaafar berkata, pemberian wang ehsan itu diberi kepada mereka yang layak menerimanya antaranya ialah golongan berpendapatan rendah dan orang kurang upaya (OKU) bagi meringankan bebanan mereka.

“Pada tahun ini, seramai 4,468 layak menerima wang ehsan yang akan di adakan di Dewan Sivik Jabi selama tiga hari iaitu esok, lusa dan disambung 10hb ini,” katanya.

Iskandar berkata, pemberian wang ehsan itu membuktikan kerajaan BN Terengganu tetap perihatin terhadap penduduk negeri ini yang berpendapatan rendah dan kurang bernasib baik supaya boleh meringankan bebanan mereka.

“Sehubungan itu, saya mengharapkan penduduk di Dun Jabi ini terus memberi sokongan pada kepada kerajaan BN supaya segala bentuk bantuan dan sumbangan dapat dihulurkan dengan berterusan kepada mereka,” katanya.