100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Tuesday, 28 January 2014

PERARAKAN PERPADUAN KELANTAN BERSELAWAT SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 2014


Perarakan Perpaduan Kelantan Berselawat akan diadakan pada 1 FEBRUARI 2014 iaitu pada hari Sabtu. Majlis perarakan perpaduan ini dibuat sempena sambutan Maulidur Rasul 2014. Majlis akan bermula pada jam 8:00 pagi, bertempat di Padang Perdana, Kota Bharu, Kelantan. 

Ummat ISLAM di seluruh negeri Kelantan dijemput hadir bagi menjayakan majlis memperingati hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad SAW. Tinggalkan 'fahaman politik' dirumah, marilah kita sama-sama hadir ke Padang Perdana, Kota Bharu pada hari Sabtu ini untuk sama-sama kita berselawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. 

Kita buktikan pada semua orang bahawa rakyat Kelantan walaupun berbeza fahaman politik, tetapi tetap boleh bersatu dalam satu agenda perpaduan ummat ISLAM. In Shaa ALLAH.