100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Monday, 13 January 2014

SATU LAGI PUSAT GIATMARA DI SELANGOR DIARAH TUTUP

GIATMARA Selayang.
Pusat Giat Mara Selayang telah diarah tutup dengan kadar segera oleh EXCO Kerajaan Negeri Selangor atas alasan menduduki tanah kerajaan tanpa kebenaran. Ini merupakan Pusat Giat Mara kedua di negeri Selangor diarah tutup selepas Pusat Giat Mara di Sabak Bernam yang menerima arahan yang sama pada pertengahan tahun 2012.

Keputusan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor (MMKN) ke 33/2013 yang bertarikh 6 November 2013 telah memutuskan supaya berpindah dalam masa 12 bulan tanpa ganti rugi dan pampasan yang bermula pada 9 Disember 2013 sehingga 10 Disember 2014.

Exco Ean Yong Hian Wah dan wakil dari The KL and Chinese Assembly Hall bersama kontraktor yang dijangka akan mengambil alih tanah tersebut. Nampaknya semua Pusat Giat Mara yg berstatus tanah milik kerajaan negeri Selangor bakal menerima nasib yang sama. Dalam satu masa yang sama, Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor telah cuba menggagalkan usaha pembangunan bumiputera di negeri Selangor kerana didakwa memberi tekanan kepada Majlis Amanah Rakyat (MARA) dalam menjalankan tanggungjawab.

Inilah satu-satunya cara Cina nak menghancurkan bangsa MELAYU. Bila MELAYU semakin kurang ilmu dan kemahiran, lagi senang kerja mereka.

#BiarKabaRetekBoh