100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Thursday, 14 November 2013

TERBARU!!!!!!! LAGI KES TEMBAK DI BUMI SERAMBI MEKAH

BACHOK : Saya baru sahaja menerima hebahan maklumat dari gerakan IPK Kelantan mengenai satu kejadian tembak (1)(L)(M) dan telah meninggal dunia di Pengkalan Petah,Tawang, Bachok. Suspek menggunakan motosikal jenis YAMAHA 135 LC berwarna merah dan nombor pendaftaran tidak diketahui. Kejadian berlaku pada kira-kira pukul 9.20 malam tadi (14/11/2013).  


Mangsa tembak.

Situasi selepas kejadian.

Ketika polis sudah berada di lokasi kejadian.

Report pertama berkait Tawang Rpt: 1448/13. Butiran lanjut kes belum diperolehi.

Lokasi kejadian adalah sama dengan kejadian tembak yang berlaku  kes tembak seorang guru di sini iaitu PK HEM SK Tawang pada 3 bulan yang lepas.

Kejadian tembak di Simpang Empat Binjai pada 11 Oktober lalu, suspek juga menggunakan motosikal jenis sama iaitu YAMAHA 135 LC dan kemungkinan kejadian yang berlaku di Tawang Bachok ini juga melibatkan suspek yang sama. Walaubagaimanapun, kita tunggu siasatan yang akan dijalankan oleh pihak polis. Penjenayah akan terima balasannya. Sampai bila mereka mampu untuk berselindung dari dikecam oleh pihak polis. Bak kata pepatah Melayu "Sepandai-pandai tumpai melompat, akhirnya akan jatuh ke tanah jua".


HARGA PETROL RON97 TURUN 10SEN


Harga petrol RON97 telah dikurangkan sebanyak 10 sen berkuatkuasa bermula hari ini. Pengurangan ini menjadikan harga bahan bakar premium itu kepada RM2.75 seliter.
Penurunan harga ini berlaku selepas baru sahaja pertukaran harga dua bulan yang lalu, yang mana harga minyak tersebut dinaikkan sebanyak 15 sen dari harga sebelumnya, RM2.70 untuk setiap liter.
Harga petrol RON95 masih kekal pada harga RM2.10/liter dan harga diesel kekal pada RM2.00/liter.

Apakah reaksi yang bakal pembangkang persembahkan selepas ini? 

Saya juga teringin melihat kerenah pembangkang melompat seperti kera dalam sangkar dimana yang kita lihat mereka berdemonstrasi mempertahankan Tuhan Ambiga mereka.