100 SOALAN RAKYAT UNTUK DUN KELANTAN

Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) hari ini menyerahkan 100 soalan kepada wakil Barisan Nasional (BN) YB Dato' Nozula Mat Diah

MOHON DAN KEMASKINI BR1M 3.0'

Permohonan BR1M 2014 dibuka sehingga 31 Januari 2014. Penerima BR1M sedia ada dikehendaki untuk mengemaskini permohonan anda.

PAS KELANTAN MENGGADAI TANAH RAKYAT BACHOK

Timb Menteri Besar Kelantan, Nik Amar telah berjaya menggadai 2 bidang tanah milik SEDC di Perupuk Bachok dengan kepada syarikat swasta untuk dibuat perumahan mewah berpagar dan kondominium dan hotel 4 bintang.

USTAS KAZIM DIPANGGIL 'ANJING' DAN 'BARUA'???

Beliau kesal apabila rata-rata komen yang diterima terutama yang dilakukan menerusi media sosial termasuk Facebook bersifat cacian dan cemuhan.

AL-KISAH MENGENAI AIR KELANTAN SDN BHD

Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bermula sebagai KELANTAN WATER SDN BHD (KWSB). AKSB/KWSB telah dijadikan sebagai sebuah syarikat swasta pada 25 Februari 1995. Sila klik pada gambar untuk berita selanjutnya...

Monday, 5 October 2015

Rechal Akui Vokalnya Tidak Sehebat #Finalis #AF2015 #HotlinkAf2015


Hasrat dua pelajar #AF2015 untuk mara ke peringkat akhir pertandingan realiti tersebut tidak tercapai apabila nama Rachel dan Lisa diumumkan sebagai peserta seterusnya tersingkir di konsert separuh akhir #AF2015.

Rachel yang ditemui sebaik sahaja tamat konsert tersebut sebentar tadi mengakui puas hati dengan keputusan yang diberikan walaupun tersingkir.

“Kalau boleh saya memang menyimpan hasrat untuk ke final tapi nampaknya sampai sini sahaja perjuangan saya.

“Tapi apa pun saya puas hati dengan pemilihan finalis kerana mereka berempat memang layak untuk ke final.

“Saya akui vokal saya tidak sehebat finalis #AF2015 dan masih banyak lagi kelemahan yang perlu diperbaiki seperti sebutan dan juga slang saya,” katanya.

Rachel telah menyampaikan lagu solo berjudul Hi Hi Bye Bye versi bahasa Cina oleh penyanyi asal Cindy Wang manakala lagu keduanya adalah  ‘Hati Ini Telah Dilukai’ nyanyian duet bersama Azhael.

Dalam pada itu ketika ditanya mengenai ramalan juara #AF2015, Rachel memberitahu dia memilih Syamel dan Bila kerana mereka berdua mempunyai vokal yang hebat.

“Sebenarnya sejak dalam akademi lagi saya dah lihat potensi Bila dan Syamel. Jadi mereka berdua merupakan pilihan juara #AF2015 saya,” katanya mengakhiri perbualan.

Rachel dan Lisa masing-masing mendapat undian terendah iaitu sebanyak 11.34% dan 12.75%.

Konsert Separuh Akhir #AF2015 bersiaran secara langsung di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA). -Astro