Wednesday, 5 March 2014

BADAR SERAH DOKUMEN KUNING KEPADA MB KELANTAN #BarisanDarulNaim #DokumenKuning #KerajaanPasKelantan #LebuhrayaRakyat


KOTA BHARU 5 MAC - Pertubuhan Barisan Darul Naim (BADAR) yang diketuai oleh Encik Kamarudin Kassim telah membuat penyerahan "Dokumen Kuning" kepada Menteri Besar Kelantan yang merupakan catatan mengenai Lebuhraya Rakyat sebagai satu makluman, peringatan dan manifestasi rakyat berkenaan Lebuhraya Rakyat yang dijanjikan oleh Kerajaan Pas Kelantan sebelum PRU13. 

Dokumen tersebut telah diserahkan kepada Setiausaha Politik MB Kelantan, Encik Wan Nik untuk diserahkan kepada YAB MB Kelantan, Dato' Haji Ahmad Yaakob. Penyerahan telah dibuat di hadapan Dewan Persidangan Negeri Kelantan, Kota Darulnaim.

Penyerahan "Dokumen Kuning" telah dibuat dengan cara baik tanpa sebarang provokasi dan apa jua bentuk himpunan. Dakwaan daripada pihak kerajaan Kelantan bahawa BADAR akan membuat kecoh pada hari penyerahan adalah satu tuduhan yang tidak masuk akal dan sama sekali tidak benar.

Isi kandungan "Dokumen Kuning" adalah untuk memaklumkan kepada Kerajaan Pas Kelantan bahawa rakyat Kelantan sentiasa mengikuti perkembangan pembinaan Lebuhraya Rakyat yang telah dijanjikan oleh Pas Kelantan sebelum Pilihanraya Umum ke13 lepas.

"Rakyat Kelantan mendesak Kerajaan Negeri Kelantan supaya menceritakan perkara yang sebenar mengenai Lebuhraya Rakyat kepada rakyat Kelantan dan tidak lagi menipu dan mengelirukan rakyat, supaya rakyat Kelantan tidak lagi memandang serong terhadap kredibiliti Kerajaan Pas Kelantan."-Kamarudin Kassim, Pengerusi BADAR.0 comments: